Rebríčky komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Tieto výsledky nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy. Rebríčky tak môžu byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy, najmä by však mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl.


Rozumiem, nabudúce už nezobrazovať

Obchodná akadémia, Kukučínova 2, Trnava

504 žiakov (z toho 0 externých)
0 zo sociálne znevýhodneného prostredia
43 pedagógov (šk. rok 2022/2023)

+ INEKO Hodnotenie školy (Zahŕňa výsledky za šk. roky 2019/20 - 2022/23)

9,0
škola s excelentnými výsledkami žiakov
čo to znamená?
9,2Maturity
10Pridaná hodnota
9,8Nezamestnanosť absolventov
8,4Prijímanie na VŠ v SR
3,6Mimoriadne výsledky
-Inšpekcia

Hodnotenie používateľmi

(zobrazuje sa priemerné hodnotenie, školu môžete ohodnotiť kliknutím na príslušný počet hviezdičiek pri jednotlivých oblastiach)
Kvalita pedagógov
Odborné znalosti pedagógov, ich motivácie pre vzdelávanie nad rámec základného učiva
Prístup pedagógov
Spôsob odovzdávania vedomostí a komunikácie so žiakmi, prístup pri domácich úlohách a skúšaní
Stav a vybavenie školy
Stav budov, tried, odborných miestností (napr. dielní), jedálne, množstvo a stav telocviční, oddychových miestností, ihrísk, používané digitálne technológie
Prostredie školy a klíma
Pocit žiakov z prostredia školy, jej atmosféry a okolia, ponuka mimoškolských aktivít
Celkové hodnotenie(počíta sa automaticky)
3,6
8 hodnotení
Zobraziť komentáre používateľovPridať komentár

Údaje za jednotlivé ukazovatele  (za šk. rok 2022/23)

Maturity
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Slovenský jazyk
100
73
47
na základe 107 žiakov
+Matematika
60
39
36
na základe 14 žiakov
+Maďarský jazyk
-
-
44
 
+Slovenský jazyk a slovenská literatúra
-
-
45
 
+Anglický jazyk B1
88
64
53
na základe 28 žiakov
+Anglický jazyk B2
73
72
67
na základe 25 žiakov
+Anglický jazyk C1
100
70
56
na základe 45 žiakov
+Nemecký jazyk B1
-
-
42
 
+Nemecký jazyk B2
-
-
-
 
+Nemecký jazyk C1
100
50
45
na základe 16 žiakov
 
Testovanie 9
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Slovenský jazyk
95
74
59
na základe 30 žiakov
+Matematika
89
69
53
na základe 30 žiakov
 
Pridaná hodnota
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Pridaná hodnota zo slovenského jazyka
96
6,24
-0,00
na základe 84 žiakov
 
Nezamestnanosť absolventov
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Nezamestnanosť absolventov
-
-
-
 
+Regionálne uplatnenie
-
-
-
 
 
Prijímanie na VŠ v SR
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Podiel absolventov prijatých na VŠ v SR
-
-
-
 
+Úspešnosť prijímania na VŠ v SR
-
-
-
 
 
Inšpekcia
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Riadenie školy
-
-
66
inšpekcia od šk. roku 2013/14 neprebehla
+Podmienky výchovy a vzdelávania
-
-
85
inšpekcia od šk. roku 2013/14 neprebehla
+Výchovno-vzdelávací proces
-
-
63
inšpekcia od šk. roku 2013/14 neprebehla
 
Mimoriadne výsledky
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Mimoriadne výsledky žiakov
64
0,8
1,4
400 € na 504 žiakov
 
Pedagogický zbor
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Počet učiteľov na 100 žiakov
11
8,5
12,5
43 učiteľov na 504 žiakov
+Využívanie IKT / DT
100
100 %
93 %
43 z 43 učiteľov
 
Finančné zdroje
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Zdroje na žiaka
 
-
-
 
+Vlastné zdroje školy
-
-
-
 
 
Ostatné ukazovatele
percentil
v rámci SOŠ

údaj za školu
priemer
za SOŠ

poznámka
+Počet žiakov
86
504
317
+Počet externých žiakov
 
0
24
+Podiel externých žiakov
 
0,0 %
8,3 %
+Počet žiakov zo soc. znevýh. prostredia
 
0
2
+Podiel žiakov zo soc. znevýh. prostredia
 
0,0 %
1,0 %
+Počet pedagógov
72
43
36
 

Komentár školy

Pokiaľ máte záujem, pošlite, prosím, stručný text predstavujúci vašu školu, spolu s najväčšími dosiahnutými úspechmi, na .

Komentáre používateľov

30.03.2020, 12:52, INEKO
Táto škola patrí medzi školy, ktoré aktívne využívajú systém elektronického testovania (ide o testovanie, ktoré vykonáva NÚCEM). Takúto skutočnosť považujeme za pozitívum – vypovedá to podľa nás o tom, že tieto školy sú aktívne a otvorené, majú záujem o moderné metódy, transparentnosť a tiež dbajú na vybavenie svojej školy.
Poznámka: táto škola využíva e-Test nielen na bežné elektronické (tzv. „školské“) testovania, ale navyše sa zapája aj do elektronického testovania v rámci riadnych termínov certifikačných meraní Testovania 9 a externej časti maturitnej skúšky.
18.01.2017, 01:02, Zuzana Morvayová
Obchodnú akadémiu v Trnave som navštevovala v čase od 2011-2016 a môžem hrdo povedať, že som veľmi rada, že som jej absolventkou. Jeden z hlavných dôvodov prečo som si vybrala práve túto školu je fakt, že je na nej možnosť bilingválneho štúdia v angličtine a to naozaj intenzívne. Hoci je táto stredná škola naozaj náročná čo sa týka učenia a prípravy, môžem povedať, že neexistuje nič lepšie pre človeka ktorý chce v budúcnosti dosiahnuť v kariére vysoké ciele . Tvrdá práca sa naozaj vyplatí a ovocím budú otvorené dvere do celého sveta. Ako súčasná študentka zahraničného manažmentu v Rakúsku môžem povedať, že mám vynikajúce základy či už z oblasti ekonomickej a odbornej alebo jazykovej. Navyše, mnohí učitelia OA pochádzajú z praxe, takže vedia naučiť naozaj relevantné vedomosti. Ako som už povedala, keby osm si mala vybrať strednú ešte raz, moja voľba by sa nezmenila.
17.01.2017, 12:46, Lucia Pavlíková
Školu som ukončila v roku 2015 a musím priznať - čo som sa na OA naučila, v praxi akoby som našla. S výberom školy som maximálne spokojná a odporúčam štúdium na nej úplne všetkým, ktorí sa chcú zdokonaliť v cudzom jazyku a zároveň mať po škole skúsenosti, s ktorými môžu ďalej pôsobiť nie len ako študenti vysokej školy, ale aj ako plnohodnotní zamestnanci vo firme, prípadne stať sa zakladateľmi vlastnej spoločnosti (vlastného start-upu). Štúdium je o niečo náročnejšie, ale vyplatí sa. Zo školy mám spomienky, na ktoré nikdy nezabudnem a najviac si cením, že učitelia nám neboli iba učiteľmi, ale i priateľmi. To sa dnes tak často nevidí. Škola mi ponúkla mnoho možností sebarealizácie, ktoré priniesli skvelé výsledky a ktorými sa môžem chváliť v profesijnom živote. Vyzdvihujem najmä možnosť rozvíjať svoje podnikateľské nápady už počas školy. OA naučí naozaj všetko potrebné - účtovníctvo, administratívu, proces fungovania podniku. Ten som si napokon osvojila pri vypracovávaní vlastného podnikateľského nápadu, na ktorom pracujem dodnes. Musím priznať, že nájsť si absolvovaní prácu nie je vôbec žiadny problém. Práve naopak, absolventi OA vynikajú svojimi znalosťami a praxou oproti rovesníkom z iných škôl. Viem, že mnoho študentov sa trochu bojí faktu, čo sa stane, ak budú po štúdiu na OA chcieť študovať niečo iné. Z vlastnej skúsenosti vravím - NO PROBLEM :) Momentálne študujem informatiku a programovanie a nemala som zatiaľ žiadne problémy. OA ma naučila kvalitne a efektívne sa učiť, čiže to ide ako po masle.
16.01.2017, 16:40, Ingrid Slížová
Absolvovala som v roku 2015, bilingválne slovensko-anglické štúdium a keby som si znova mala zvoliť strednú školu, určite by som sa nerozhodla inak. Škola je výborne zorganizovaná, učitelia ktorý na škole vyučujú, vynikajú profesionálnymi znalosťami v ich daných oboroch a taktiež študentom odovzdávajú informácie/skúsenosti z reálneho pracovného prostredia. Žiaci nezískajú len teoretické znalosti ale aj praktické, pretože práve väčšina predmetov ja prakticky zameraná (účtovníctvo, administratíva a korešpondencia, informatika a mnoho iných). I keď vždy je za všetkým veľa tvrdej práce, učitelia sa snažia žiakov motivovať a stimulovať ich záujem o dané predmety. Tiež nesmiem zabudnúť vyzdvihnúť anglický jazyk, ktorý škola vyučuje na veľmi vysokej úrovni. Vďaka nemu som bez problémov získala medzinárodne uznávaný certifikát pokročilej angličtiny. Dôkazom kvality sú aj moje dnešné úspechy na Britskej univerzite a stáže v medzinárodnych spoločnostiach. Školu len a len odporúčam! :)
30.07.2014, 15:23, Soňa Sersenová
Som absolventkou OATT, bilingválneho slovensko-nemeckého štúdia a som mimoriadne spokojná! Škola funguje na vysokej úrovni, učivo je žiakom podsúvané moderným spôsobom, pedagogický zbor je flexibilný, vedenie školy podporuje sebavedomie a individualitu študentov. Keby všetky školy vychovávali študentov ako Obchodná Akadémia v Trnave, vodilo by sa nám všetkým na Slovensku lepšie. Predpoklady na štúdium v zahraničí sú veľmi vysoké, perfektná jazyková pripravenosť, odborné predmety ako účtovníctvo, administratíva a korešpondencia a iné sú perfektným štartom! :-)