Rebríčky komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Tieto výsledky nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy. Rebríčky tak môžu byť užitočným pomocným ukazovateľom pri výbere školy, najmä by však mali pritiahnuť záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl.


Rozumiem, nabudúce už nezobrazovať

Gymnázium F.Š., Bernolákova 9, Nová Baňa

112 žiakov (z toho 0 externých)
0 zo sociálne znevýhodneného prostredia
16 pedagógov (šk. rok 2022/2023)

+ INEKO Hodnotenie školy (Zahŕňa výsledky za šk. roky 2008/09 - 2011/12)

5,4
škola s dobrými výsledkami žiakov
čo to znamená?
5,7Maturity
-Pridaná hodnota
7,9Nezamestnanosť absolventov
8,4Prijímanie na VŠ v SR
0,3Mimoriadne výsledky
-Inšpekcia

Hodnotenie používateľmi

(zobrazuje sa priemerné hodnotenie, školu môžete ohodnotiť kliknutím na príslušný počet hviezdičiek pri jednotlivých oblastiach)
Kvalita pedagógov
Odborné znalosti pedagógov, ich motivácie pre vzdelávanie nad rámec základného učiva
Prístup pedagógov
Spôsob odovzdávania vedomostí a komunikácie so žiakmi, prístup pri domácich úlohách a skúšaní
Stav a vybavenie školy
Stav budov, tried, odborných miestností (napr. učební), jedálne, množstvo a stav telocviční, oddychových miestností, ihrísk, používané digitálne technológie
Prostredie školy a klíma
Pocit žiakov z prostredia školy, jej atmosféry a okolia, ponuka mimoškolských aktivít
Celkové hodnotenie(počíta sa automaticky)
4,5
2 hodnotenia
Pridať komentár

Údaje za jednotlivé ukazovatele  (za šk. rok 2009/10)

Maturity
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Slovenský jazyk
62
71
70
na základe 65 žiakov
+Matematika
13
49
63
na základe 22 žiakov
+Maďarský jazyk
-
-
68
 
+Slovenský jazyk a slovenská literatúra
-
-
62
 
+Anglický jazyk B1
35
64
67
na základe 47 žiakov
+Anglický jazyk B2
32
67
70
na základe 9 žiakov
+Anglický jazyk C1
-
-
-
 
+Nemecký jazyk B1
48
65
66
na základe 9 žiakov
+Nemecký jazyk B2
-
-
60
 
+Nemecký jazyk C1
-
-
-
 
 
Pridaná hodnota
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Pridaná hodnota zo slovenského jazyka
-
-
-
 
 
Nezamestnanosť absolventov
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Nezamestnanosť absolventov
43
4,6 %
5,5 %
3 z 65 absolventov
+Regionálne uplatnenie
68
0,23
0,49
4,6 % oproti 19,7 % v okrese
 
Prijímanie na VŠ v SR
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Podiel absolventov prijatých na VŠ v SR
-
-
-
 
+Úspešnosť prijímania na VŠ v SR
-
-
-
 
 
Inšpekcia
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Riadenie školy
-
-
81
inšpekcia od šk. roku 2006/07 neprebehla
+Podmienky výchovy a vzdelávania
-
-
82
inšpekcia od šk. roku 2006/07 neprebehla
+Výchovno-vzdelávací proces
-
-
86
inšpekcia od šk. roku 2006/07 neprebehla
 
Mimoriadne výsledky
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Mimoriadne výsledky žiakov
62
1,3
2,0
400 € na 313 žiakov
 
Účasti na súťažiach
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Počet účastí na súťažiach
32
0,0
1,0
z max. počtu 2 súťaží
 
Pedagogický zbor
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Počet učiteľov na 100 žiakov
13
7,3
12,2
23 učiteľov na 313 žiakov
+Využívanie IKT / DT
-
-
-
 
 
Finančné zdroje
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Zdroje na žiaka
 
1 591 €
1 706 €
497 827 € na 313 žiakov
+Vlastné zdroje školy
38
0,0 %
9,4 %
0 € k 497 828 €
 
Ostatné ukazovatele
percentil
v rámci Gym

údaj za školu
priemer
za Gym

poznámka
+Počet žiakov
-
-
-
+Počet externých žiakov
 
-
-
+Podiel externých žiakov
 
-
-
+Počet žiakov zo soc. znevýh. prostredia
 
-
-
+Podiel žiakov zo soc. znevýh. prostredia
 
-
-
+Počet pedagógov
-
-
-
 

Komentár školy

PaedDr. Renáta Juhásová, riaditeľka
Naše gymnázium poskytuje v štvorročnom štúdiu všeobecné vzdelanie s dosiahnutým stupňom vzdelania ISCED 3A. Vzdelávanie je zamerané na získanie širšieho vzdelanostného základu a kľúčových spôsobilostí. Zámerom školy je predovšetkým pripraviť študentov na maturitnú skúšku, na ich vstup na vysoké školy so schopnosťou vysokoškolské štúdium úspešne absolvovať. Tomuto zámeru je plne prispôsobený výchovno-vzdelávací proces. Vo vzdelávacej oblasti patrí k prioritám vyučovanie cudzích jazykov, prírodovedných predmetov a aplikácia informačno-komunikačných technológií vo všetkých vyučovacích predmetoch. Štvorročné štúdium – študijný odbor 7902J gymnázium Štúdium je určené žiakom, ktorí ukončili 9. ročník ZŠ. Prijímacie skúšky z predmetov: slovenský jazyk a literatúra, matematika - pri prijímaní zohľadňujeme úspešnosť v Testovaní 9, prospech počas štúdia na ZŠ, úspešnosť v predmetových súťažiach STAŇ sa jedným z nás! Kritériá prijímania nájdete na stránke školy: www.gfsnbana.edupage.org v časti OZNAMY pre deviatakov. Dôležité termíny: marec – prihláška na strednú školu apríl – prípravné kurzy máj – prijímacie skúšky Gymnázium Františka Švantnera v Novej Bani sa dlhodobo zaraďuje medzi školy s veľmi dobrými výsledkami žiakov. Sme zapojení do programov: PASCH – Školy partneri budúcnosti (podpora výučby nemeckého jazyka) DofE – Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (komplexný program na rozvoj schopností a charakterových vlastností mladých ľudí) Erasmus+ - výmenné mobility Ponúkame pestrú krúžkovú činnosť, hudobnú triedu s nástrojmi a bohaté športové vyžitie V našej škole: - preferujeme rodinný a priateľský prístup - učíme v modernej škole, ktorá sa nachádza v peknom prírodnom prostredí - budujeme pevné vzťahy medzi žiakmi, učiteľmi a rodičmi - špecializujeme sa už od 1. ročníka na prírodnú alebo jazykovú vetvu - inovujeme školské priestory a vybavenie - ponúkame množstvo zaujímavých akcií, besied, exkurzií - spolupracujeme s bývalými študentmi a odborníkmi v rôznych oblastiach - prepájame učenie s reálnym životom - budujeme partnerstvá s rôznymi inštitúciami a navzájom sa obohacujeme - pripravujeme preventívne programy, aby sme včas predchádzali problémovým situáciám - učíme žiakov slušnosti, samostatnosti a tímovosti - ctíme si tradície, zdôrazňujeme patriotizmus - komunikujeme v cudzích jazykoch a vytvárame podmienky na jazykové pobyty - cestujeme do zahraničia - podporujeme individuálny rast a plnohodnotné štúdium aj integrovaným žiakom - zabezpečujeme poradenstvo školského psychológa - v spolupráci s mestom Nová Baňa poskytujeme motivačné štipendiá - posilňujeme žarnovický región Odoberajte online NEWSLETTER a buďte v obraze - každý mesiac získate aktuálne informácie zo života GFŠ. Stačí sa len prihlásiť na www.gfsnbana.edupage.org v časti NEWSLETTER. KONTAKTUJTE NÁS: 045/6857092, 0948 995 094, gfs@gfsnbana.edu.sk

Komentáre používateľov

30.03.2020, 12:52, INEKO
Táto škola patrí medzi školy, ktoré aktívne využívajú systém elektronického testovania (ide o testovanie, ktoré vykonáva NÚCEM). Takúto skutočnosť považujeme za pozitívum – vypovedá to podľa nás o tom, že tieto školy sú aktívne a otvorené, majú záujem o moderné metódy, transparentnosť a tiež dbajú na vybavenie svojej školy.
Poznámka: škola využíva e-Test na bežné elektronické (tzv. „školské“) testovania, no zatiaľ sa nezapája do elektronického testovania v rámci riadnych termínov certifikačných meraní Testovania 9 a externej časti maturitnej skúšky.
30.03.2020, 12:52, INEKO
Táto škola je zapojená do vzdelávacieho programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (skrátene DofE). Mladý človek si sám stanovuje ciele, ktoré musí po dobu realizácie programu (6-18 mesiacov+) napĺňať. Učiteľ alebo dobrovoľník v programe figuruje ako mentor a rovnocenný partner, ktorý účastníka vedie k napĺňaniu svojich cieľov v oblastiach ako Šport, Rozvoj talentu, Dobrovoľníctvo a Dobrodružná expedícia. Program DofE tak poskytuje mladým ľuďom priestor na realizáciu svojho talentu, záujmov, rozvíja motiváciu a osobnú a spoločenskú zodpovednosť. Zapojeným školám a učiteľom okrem iného ponúka možnosť zvýšiť touto skúsenosťou svoje organizačné a profesionálne zručnosti. Na Slovensku je v školskom roku 2019/2020 do DofE zapojených 170 organizácií a škôl a takmer 3600 účastníkov. Viac informácií o programe je dostupných na www.dofe.sk.
30.11.2015, 12:52, INEKO
Táto škola je jednou z 90-tich škôl na Slovensku, ktorých žiaci sa zapojili do súťaží (korešpondenčných seminárov) organizovaných občianskym združením Trojsten. Celkovo sa v šk. roku 2014/15 do súťaží, medzi ktoré patria Fyzikálny korešpondenčný seminár, Korešpondenčný matematický seminár, Medzinárodný matematický seminár iKS, Korešpondenčný seminár z programovania, Fyzikálny náboj a Matematický náboj, zapojilo 4,7 % z celkového počtu žiakov školy, čo radí školu na 18. miesto v rámci celého Slovenska.